Чи варто боятися секс-роботів - вчені нарешті відповіли
Категорія
Технології
Дата публікації

Чи варто боятися секс-роботів - вчені нарешті відповіли

Чи варто боятися секс-роботів - вчені нарешті відповіли
Джерело:  online.ua

Доктор Крістін Хендрі з Університету Дьюка (США) вирішила звернути увагу планети на доволі серйозну проблему, про яку наразі ніхто не замислюється. Вона підкреслила, що секс-роботи, що функціонують на базі штучного інтелекту, можуть нести серйозну психологічну загрозу для людей і суспільства загалом. З таким важливим попередження вона виступила на Американській асоціації сприяння розвитку науки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Крістін Хендрі наголосила, що таких роботів можна запрограмувати на небезпечні речі, як от зґвалтування та жорсткий опір.

"Деякі роботи виглядають як діти! Один з їхніх розробників в Японії – педофіл. Він стверджує, що цей пристрій є профілактичним засобом, який допомагає ніколи більше не нашкодити дитині", – каже Крістін Хендрі.

Варто зазначити, що професор з етики та культури роботів в університеті Де Монфорт Кетлін Річардсон також стурбований даною проблемою та активно закликає навіть заборонити продавати секс-роботів. Він підкреслює, що робот не може замінити реального партнера.

"Відносини з реальним партнером засновані на близькості, любові і взаємності. Це речі, які не можна відтворити на машинах. Ми хочемо майбутнього, де буде нормальним уявлення про жінок як про сексуальні об'єкти? Якщо у когось є проблеми в стосунках, потрібно вирішувати їх з реальним партнером, а не вірити, що його повністю замінить робот", – додав Кетлін.

Як повідомляв ONLINE.UA, корпорація  Apple почала процес отримання патенту  на так зване "розумне кільце". Пристрій отримав передбачувану назву — Apple Ring.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?