Евакуація українців з Китаю: чому депутати в Нових Санжарах б'ють на сполох
Категорія
Україна
Дата публікації

Евакуація українців з Китаю: чому депутати в Нових Санжарах б'ють на сполох

Евакуація українців з Китаю: чому депутати в Нових Санжарах б'ють на сполох
Джерело:  online.ua

Новосанжарська селищна рада терміново звернулася до глави держави Володимира Зеленського з закликом, щоб евакуйованих із Китаю людей не залишали на обсервацію у медичному закладі на території селища, тому що, за словами місцевих депутатів, заклад непристосований, інформує ONLINE.UA.

"Ми, депутати селищної ради, розуміємо, що повинна бути створена база для хворих на коронавірус чи тих, хто контактував із такими людьми, база, яка відповідає нормам протиепідемічного режиму на рівні держави. Така база в нашому районі відсутня. У Нових Санжарах лікарня не забезпечена необхідним обладнаннями та препаратами і не готова для надання повноцінної медичної допомоги для лікування хворих на коронавірус", - сказано в заяві депутатів до Зеленського.

Окрім того, місцева влада закликає, аби офіційний київ не допустив розміщення на території селищної ради евакуйованих з Китаю. Вони "категорично проти" аби у медцентрі на двотижневому карантині перебували українці та іноземці із провінції Хубей, оскільки заклад абсолютно непристосований для обсервації.

"У медцентрі немає ні ізоляторів, ні боксів, належної вентиляційної системи, щоб була проведена ізоляція. Каналізаційна система під’єднана до централізованої каналізаційної системи селища, яка витікає на відкриті поля фільтрації в селі Зачепилівка", - сказано в заяві.

За словами представників уряду, відходи будуть утилізовані в спеціальний спосіб і не будуть потрапляти у загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов’язковому порядку будуть знезаражені.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Кабмін відповів на усі питання про евакуацію українців з Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?