Україна офіційно закликала ООН ввести миротворців на Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна офіційно закликала ООН ввести миротворців на Донбас

Україна офіційно закликала ООН ввести миротворців на Донбас
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ оголосив, що розраховує на розміщення миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на окупованій ділянці кордону з РФ на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію виступу міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

За словами дипломата, це дозволить організувати місцеві вибори по всій українській території вже наступної осені. Чесне голосування не можна провести без остаточного вирішення питань блоку з безпеки.

"Навряд чи можна сподіватися на досягнення миру, поки 400-кілометрова українсько-російський кордон залишається відкритими дверима для надходження зброї, військових з РФ. Міжнародне представництво на кордоні з наявним мандатом ООН могло б стати відповіддю на це", - зазначив Пристайко.

Окрім того, міністр звернувся до Кремля із закликом про виконання усіх домовленостей, яких досягли лідери країн "нормандської четвірки" під час переговорів 9 грудня 2019 року в Парижі

Нагадаємо, російська сторона категорично проти повернення українського контролю над кордоном. Зазвичай у Кремлі відсилають говорити з представниками так званих "ДНР" та "ЛНР", а не владою РФ, однак паралельно без участі Москви не проходять жодні переговори із врегулювання війни.

Кремль зацікавлений у проведенні виборів до виведення окупаційних військ та повернення контролю Києва.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційні угрупування ОРДЛО здійснили приголомшливу провокацію у зоні конфлікту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?