Ми готові: у Зеленського зробили важливу заяву про Донбас
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми готові: у Зеленського зробили важливу заяву про Донбас

Ми готові: у Зеленського зробили важливу заяву про Донбас
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголосив, що Україна готова вести діалог з представниками ОРДЛО, але не йдеться про ватажків чи бойовиків "ЛДНР", яких повністю контролює Кремль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ дипломата у штаб-квартирі ООН.

"Ми готові до діалогу з жителями Донбасу, але не з фейковими маріонетками так званих представників", - оголосив він.

За словами очільника МЗС, йдеться на тільки про українців, які наразі мешкають в окупованих районах.

"Цей діалог повинен включити всіх тимчасово переміщених з Донбасу всередині України. Голос внутрішньо переміщених осіб також повинен бути почутий у Мінську", - додав міністр.

Слід зазначити, що така ідея - не нова з української сторони. Ще 2019 року президент Володимир Зеленський запропонував долучити до мінського переговорного процесу людей, які виїхали з ОРДЛО на тлі війни.

Також Пристайко звернув увагу на плани провести місцеві вибори по всій українській території вже наступної осені.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр Вадим Пристайко звернувся до ООН із заявою про те, що Київ розраховує на введення миротворчої місії на кордоні з Росієї, який Україна не контролює з 2014 року. Дипломат вважає, що без умов, які створюють подібні кроки, провести вибори неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?