У Кабміні назвали інформаційною війною події у Нових Санжарах
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні назвали інформаційною війною події у Нових Санжарах

У Кабміні назвали інформаційною війною події у Нових Санжарах
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів вважають протести у Нових Санжарах проти розміщення в межах селища українців, евакуйованих з Китаю, елементом інформаційною війни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію виступу прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

За його словами, громадян попри провокації розмістили у медичному закладі.

"Але ті події, які вчора відбувалися, на мою думку є наслідком в тому числі і інформаційної війни, яка продовжується щодо нашої країни і зсередини, і зовні. Я передбачаю, що провокації продовжаться", - зазначив голова уряду.

Гончарук розповів про фейк, який з'явився вже у п'ятницю, 21 лютого. Нібито громадянка Китаю п'ять днів тому прибула літаком у Київ, нещодавно намагалася виїхати до Росії, але її зупинили на кордоні.

"І там нібито виявлені якісь віруси. Вони там щось досліджують і так далі... Я думаю, що інформаційне поле продовжуватимуть розкачувати, щоб створити паніку, зневірити населення, посіяти серед нас недовіру і розбрат", - додав прем'єр.

Нагадаємо, у Нових Санжарах 20 лютого підняли паніку через прибуття українців, які не мали жодних симптомів ГРВІ протягом тривалого часу. Люди влаштували протестну акцію, МВС у відповідь розмістило в селищі силовиків та правоохоронців. Відомо, що під час ссутичок є постраждалі з обох боків.

Як повідомляв ONLINE.UA, один з евакуйованих українців оприлюднив світлини їхнього автобуса, який закидали каміннями напередодні ввечері у Нових Санжарах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?