Це жесть: як Кабмін відреагував на гучний скандал в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Це жесть: як Кабмін відреагував на гучний скандал в Києві

Це жесть: як Кабмін відреагував на гучний скандал в Києві
Джерело:  online.ua

Очільник українського уряду Олексій Гончарук нарешті відреагував на скандал, який спалахнув навколо готелю "Дніпро" на Європейській площі у столиці, який віддають під приватизацію. Своєю думкою він поділився під час звіту Кабмінуз трибуни Верховної Ради 21 лютого, передає ONLINE.UA.

"У цьому році ми нарешті розблокували велику приватизацію. Перший такий помітний об’єкт, який ми готуємо, готель "Дніпро" отут недалеко на Європейській площі. Якщо комусь стане цікаво, що там відбувалося всередині – це жесть. Тобто чорна каса, у кращих традиціях. Можемо дати звіт, показати. Можемо сходити на екскурсію подивитися, що там насправді відбувалося", - запропонував глава КМУ.

Окрім того, він наголосив, що уже активно готується нормальний конкурс, щоб уже з цієї весни туди зайшов нормальний приватний власник. Олексій Гончарук також додав, що доволі непросто порівняти будь-яке державне підприємство, коли прокуратура приходить і питає про рентабельність, і про все інше.

За словами українського прем’єра, очевидно, що потрібно передавати максимальну частину економіки ефективному приватному власнику, аби реальний прибуток держпідприємств не розходився по кишенях певних людей. Гончарук також звернув увагу на те, що до 2020 року держава передала під приватизацію понад 500 об’єктів, наразі ще 300 об’єктів готуються до передачі під приватизацію.

Як відомо, Фонд держмайна декілька днів тому повідомив, що навесні 2020 року на приватизаційний аукціон виставлять готель "Дніпро", стартова ціна - 10 мільйонів доларів. Також раніше глава держави Володимир Зеленський схвалив передачу готелю "Дніпро" від Державного управління справами Фонду держмайна для приватизації.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Кабміні прокоментували протести в Нових Санжарах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?