Швидше за Європу: уряд виправдався за повільне зростання
Категорія
Економіка
Дата публікації

Швидше за Європу: уряд виправдався за повільне зростання

Швидше за Європу: уряд виправдався за повільне зростання
Джерело:  online.ua

Зростання української економіки уполвільнилося протягом четвертого кварталу 2019 року, підтвердили у Кабмінеті міністрів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ прем'єр-міністра Олексія Гончарука у Верховній Раді зі звітом про роботу минулого року.

За його словами, це нібито викликали об'єктивні фактори.

 "Економіка продовжує зростати, продовжує зростати швидше, ніж в Європі. У четвертому кварталі темпи знизилися, це правда, це викликано абсолютно об'єктивними факторами. Наприклад, у нас значно дешевший газ, ніж минулої зими, у нас набагато менше виробленої й спожитої електроенергії, вона дешевша, ніж минулої зими", - зазначив голова уряду.

Гончарук вважає жовтень і листопад невдалими у відношенні до кон'юктури зовнішніх ринків для промисловості в Україні.

Зростання ВВП у четвертому кварталі 2019 року сягнуло 1,5%. До того цей показник був вищим - близько 4,1%.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти Міжнародного валютного фонду вважають, що українська економіка здатна досягнути показників сусідньої Польщі приблизно за 20 років, але за умови стабільного та значного зростання. Для цього необхідний показник підвищення ВВП у 6% щороку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?