Путін розлютив мережу цинічним спічем про українців
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін розлютив мережу цинічним спічем про українців

Путін розлютив мережу цинічним спічем про українців
Джерело:  online.ua

Російський президент Володимир Путін не може й дня прожити без неоднозначних та скандальних заяву на адресу українців та офіційного Києва, які обурюють не лише громадян нашої країни, але й часто усю міжнародну спільноту. Цього разу господар Кремля почав стверджувати, що росіяни й українці складають один народ, однак, на його думку, їх штучно роз'єднують. Варто зазначити, подібна теза неодноразово звучала з його вуст. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"Я вже багато разів говорив: я вважаю, що ми один і той же народ. Не знаю, подобається це чи ні (українцям), але, якщо подивитися на реалії, це так і є. Розумієте, до XI, XII, XIII сторіччя у нас не було жодної різниці у мові. І лише в результаті полонізації та частина українців, яка жила на території, яка перебувала під владою Речі Посполитої, тільки десь, по-моєму, в XVI столітті з'явилися перші мовні відмінності", - заявив Путін.

Окрім того, він взявся стверджувати, що раніше українцями називали людей, які мешкали на рубежах Російської держави. За словами глави Кремля, українці жили у Пскові, українцями заявили тих, хто захищав із півдня від набігів кримського хана.

"На Уралі. Кругом були українці. Значить, у нас не було жодних мовних відмінностей. Більше того, десь до цього ж часу, до XIV-XV століття, навіть тих людей, східних слов'ян, які проживали на території Речі Посполитої, і в Московській державі, і в Польщі, називали руськими. Не ділили. І лише набагато пізніше почалися мовні перші відмінності. Особливо український фактор почав розігруватися напередодні Першої світової війни австрійською спецслужбою. Чому? Це відома справа – розділяй і володарюй. Це абсолютно зрозуміла річ", - поскаржився Путін.

Російський президент також швидко знайшов країніх, заявивши, що наразі Київ та Москва не можуть помиритися, оскільки західні країни прагнуть нас посварити, переслідуючи власні інтереси.

В мережі черговий спіч Путіна сприйняли вкрай негативно:

"Коли ця пісня про "єдиний народ" нарешті закінчиться?!; тамбовський вовк тобі один народ!; Дурень думкой багатіє; А от "розділяй та володій" - як раз про себе обмовився; може б народи наші чудово б дружили, якби не сам Путін і його "молода команда", - коментують слова глави Кремля люди в інтернеті.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Путін несподівано звернувся до Зеленського. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?