Евакуація з Китаю: як своїх громадян рятували інші країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Евакуація з Китаю: як своїх громадян рятували інші країни

Евакуація з Китаю: як своїх громадян рятували інші країни
Джерело:  online.ua

Напередодні, 20 лютого, Україна евакуювала своїх громадян з Китаю через спалах нового коронавірусу. Вона стала не першою державою, яка провела таку операцію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на низку іноземних медіа.

Ще раніше подібні евакуації організували представники Сполучених Штатів, Великої Британії, Австралії. Цікаво, що ситуація там зовсім не схожа на внутрішньоукраїнську - жодних протестів або ж інших масових проявів невдоволення. Виняток - інцидент у віддаленій провінції на Північному Сході Казахстану.

Американська влада вивезла з КНР понад тисячу громадян. Їх розмістили у кількох локаціях на батьківщині. Наприклад, у штатах Техасі й Небрасці. За даними місцевого видання Local 10 News, навчальна база Нацгвардії біля міста Омаха прийняла 70 людей, а база ВПС США у Сан-Антоніо - ще 250.

Британці повернулися на батьківщину спеціальним авіарейсом після 10 лютого. Кількість пасажирів сягала понад 200 людей, щонайменш двох не пустили на борт через підвищену температуру тіла. Евакуйованих направили до конференц-центру в Мілтон-Кінсі для проходження карантину на 14 днів, інформує видання BerkshireLive.

Цей рейс був другим таким з Китаю для Великої Британії. Попередніх евакуйованих прийняла лікарня Ерроу Парк, яка знаходиться у графстві Мерсісайд.

Адміністрація Мілтон-Кінсі надала британцям майже 300 кімнат для карантину. Усі вони мають доступ до сервісу Netflix, друкованих ЗМІ, книжок, іграшок, гаджетів та смартфонів. Окрім того, кожен з них отримує їжу, засоби гігієни.

Служба медичної допомоги напередодні виступила з роз'яснювальною заявою про відсутність загрози для місцевого населення від тих, кого евакуювали.

Для терміново вивезених з Китаю австралійців карантинну локацію організували на Острові Різдва в Індійському океані. На початку лютого туди спрямували два рейси, які загалом перевезли 277 громадян.

На думку професора Яна Чжана, якого цитує The Guardian, умови там зовсім не ідеальні, "але адекватні".

"Для мене життя на Острові Різдва досить непогане. У мене є своя кімната, і у нас достатньо вільного простору, щоб прогулятися і трохи потренуватися", - зазначив він.

Австралієць розповів, що вважає завеликою кількість м'ясних страв у наданому раціоні, а от фруктів навпаки - замало.

"У нас великий майданчик, де ми можемо гуляти. Я зазвичай встаю о 5-й ранку, йду до майданчика, щоб зробити кілька фото, і проводжу там близько години. Вдень я займаюся деякими університетськими дослідженнями, веду щоденник. У другій половині дня я роблю вправи з вагою у своїй кімнаті. Після обіду я знову йду на майданчик, щоб сфотографуватися. Протягом години чи двох я читаю книги, перш ніж лягти спати в 9 вечора. Мені зовсім не нудно", - додав Чжан.

У Казахстані 19 лютого жителі прикордонного Зайсанського району влаштували протести та вимагали не пускати у країну земляків з Китаю. Вони навіть викинули матраци з приміщення місцевої лікарні.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільниця МОЗ України Зоряна Скалецька заявила, що проведе двотижневий карантин разом з громадянами, яких евакуювали з Уханя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?