Ексглаву Міноборони України засудили в Росії до 6 років колонії
Категорія
Світ
Дата публікації

Ексглаву Міноборони України засудили в Росії до 6 років колонії

Ексглаву Міноборони України засудили в Росії до 6 років колонії
Джерело:  online.ua

В Росії Другий Західний окружний військовий суд Москви заочно засудив колишнього очільника Міноборони Анатолія Гриценка. У постанові суду зазначається, що український політик повинен провести 6 років у колонії. Варто зазначити, що російська влада звинувачує Гриценка у закликах до терористичних актів на їхній території. Згідно з даними російських медіа, вирок оголосив суддя Данило Логачов, передає ONLINE.UA.

Логачов також додава, суд начебто вислухав думки сторін і визнав винним Гриценка за статтею Кримінального Кодексу Росії "Заклики до здійснення терористичної діяльності на території Російської Федерації з використанням засобів масової інформації". Таким чином, український політик отримав заочне покарання у вигляді шести років колонії загального режиму.

Варто звернути увагу на те, що прокурор просив суд призначити Гриценкові дев'ять років позбавлення волі в колонії загального режиму. Окрім того, він просив заборонити українському політику розміщувати звернення та інші матеріали в мережі. Дана заборона мала б діяти упродовж чотирьох років після так званого звільнення Гриценка.

Неважко здогадатися, що колишній очільник Міноборони у залі суду не перебував, а, найімовірніше, був на території України. Тому судовий процес проходив заочно.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, колишній очільник управління Федеральної служби Росії з виконання покарань Віктор Свирідов скоїв самогубство просто у залі суду. Це сталося після рішення суду щодо взяття під варту Свирідова у справі про вимагання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?