Лукашенко нарешті зізнався, що йому пропонував Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

Лукашенко нарешті зізнався, що йому пропонував Путін

Лукашенко нарешті зізнався, що йому пропонував Путін
Джерело:  online.ua

Білоруський лідер Олександр Лукашенко відверто розповів про пропозицію очільника Кремля Володимира Путіна щодо компенсації Мінську бюджетних втрат від так званого податкового маневру на поставки нафти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланнями на "БелТА".

Лукашенко наголосив, що російський президент планує зробити це за рахунок збереження премії російським нафтовим компаніям у ціні поставок.

"Якщо ми торік отримували від мита один мільярд доларів, припустимо, а в цьому році за рахунок зниження цього самого мита - воно ж увесь час знижується - отримаємо, припустимо, 700 мільйонів. Він (Володимир Путін. - ред.) сказав: ми 300 мільйонів компенсуємо. У тому числі за рахунок премій компаніям", - розповідає білоруський лідер.

Олександр Лукашенко наголосив, що Москва збереже торішні фінансові умови поставок нафти до Білорусі.

"Росія готова нам зберегти торішній фінансовий рівень щодо нафти. Ну, хоч якийсь рух вперед. Ми зараз порахуємо це все. Але підрахунок цей практично не має жодного значення. Тому що іншого варіанту поки немає з боку Росії", - додав він.

За словами Лукашенка, нафтові компанії РФ не погоджувалися на поставки чорного золота в Білорусь за світовими цінами.

"Просили, щоб ми торгували за світовою ціною нафти. Але компанії на це не погоджувалися. До світової ціни вони ще просили додати 12 доларів премії. Тому що у нас, бачте, маржинальні ринки - Європи, України, білоруський ринок", - сказав він.

Олександр Лукашенко наголосив, що запропонована Путіним схема - "це хоч якийсь шлях до розв'язки тих суперечок".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко підготував для Путіна  ще один неприємний сюрприз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?