Давайте не забувати: Зеленський звернувся до українців через коронавірус
Категорія
Політика
Дата публікації

Давайте не забувати: Зеленський звернувся до українців через коронавірус

Давайте не забувати: Зеленський звернувся до українців через коронавірус
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до населення з приводу евакуації земляків з китайської провінції Хубей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію його виступу під час церемонії нагородження переможців грантового конкурсу Українського фонду стартапів.

За словами державного лідера, він перш за все хотіб би привітати евакуйованих із поверненням. Він побажав їм міцного здоров'я та терпіння.

"Але, знаєте, чесно кажучи, ми постійно кажемо, що Україна це Європа, так от вчора, відверто вам скажу, в деяких епізодах здавалось, що ми Європа епохи середньовіччя, на жаль. Давайте не забувати, що ми всі з вами люди", - додав Зеленський.

Лідер підкреслив, що сподівається на створення у майбутньому стартапа, який вчитиме окремих громадян людяності, єдності, повазі до іншиг, а також мотивуватиме критично мислити.

Нагадаємо, у четвер, 20 лютого, групу українців привезли з Китаю на батьківщину спеціальним авіарейсом. Їх планували розмістити у Нових Санжарах на Полтавщині, однак місцеве населення влаштувало акцію протесту. Через блокування дороги до медцентру влада залучила правоохоронців та силовиків.

Як повідомляв ONLINE.UA, серед евакуйованих на українському літаку були 27 іноземців. Серед них - громадянин Ізраїлю. Дружня країни вже оголосила подяку офіційному Києву за допомогу у вивезенні земляка з Китаю, де триває спалах небезпечного коронавірусу. В Ізраїлі відзначили подію як свідоцтво міцних відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?