Скільки українців готові прийняти евакуйованих з Китаю у своєму місті - результати опитування
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки українців готові прийняти евакуйованих з Китаю у своєму місті - результати опитування

Скільки українців готові прийняти евакуйованих з Китаю у своєму місті - результати опитування
Джерело:  online.ua

19-20 лютого відбулася термінова евакуація з міста Ухань українців та громадян інших країн, яку Кабмін віддав наказ організувати ще 31 січня. Йшлося про 45 громадян України та 27 іноземців, які за підсумками обсервації повернуться у свої рідні країни. Карантин триватиме 14 днів — під посиленим контролем лікарів та цілодобовою охороною. Заступник міністра охорони здоров'я України Дмитро Коваль заявив, що уряд підготував чотири об'єкти в різних містах, де будуть розміщені евакуйовані. Однак уже 20 лютого було ухвалене рішення відправити літак з українцями та іноземцями в селище Нові Санжари на Полтавщині. Цього ж дня з'ясувалося, що чимало людей вийшли на протести та почали вимагати у глави держави скасувати рішення про розміщення евакуйованих у їхньому селищі.

ONLINE.UA вирішив провести унікальне опитування, аби з'ясувати, як насправді ставляться громадяни України до евакуації людей з Китаю та чи готові вони прийняти співвітчизників та іноземців у своєму місті. Згідно з даними онлайн-референдуму, абсолютна більшість українців - 69% - позитивно ставляться до рішення української влади забрати наших людей з КНР та не проти, щоб евакуйовані знаходилися у їхньому рідному місті.

Всього в опитуванні брали участь понад 18 тисяч респондентів. Варто звернути увагу на те, що абсолютно всі опитані жителі Півдня - 100% - готові прийняти українців з Уханя у своєму місті. Також це рішення підтримують 78% мешканців Сходу, 71% жителів Заходу та 63% опитаних із Центру та Півночі нашої країни.

В результаті опитування вдалося дізнатися, що 31% громадян не готові, щоб евакуйованих співвітчизників розмістили у їхньому місті. Проти цього рішення виступають 22% жителів Сходу, 29% українців із Заходу та 37% із Центру та Півночі.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в МВС розповіли, хто насправді протестував у Нових Санжарах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?