Пірати викрали українського моряка в Африці - що відомо
Категорія
Події
Дата публікації

Пірати викрали українського моряка в Африці - що відомо

Пірати викрали українського моряка в Африці - що відомо
Джерело:  Укрінформ

Африканські пірати у четвер, 20 лютого, атакували судно, яке знаходилося неподалік від берегів Нігерії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За даними Департаменту консульської служби МЗС України, серез захоплених десяти моряків - один українець.

"Посольство України в Греції повідомляє про піратський напад на судно Alpine Penelop (прапор Ліберії), що стався на світанку 20 лютого поблизу берегів Нігерії. В результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі 10 членів екіпажу судна, серед яких один громадянин України", - цитує агентство директора установи Сергія Погорельцева.

Він зазначив, що представники компанії-ссудновласника вже створили оперативну групу з цього приводу. Вони домовлятимуться про звільнення усіх членів екіпажу.

"Переговорами будуть займатися професійні "перемовники". Посольство України в Греції підтримує зв’язок з компанією-судновласником. З родичами українського моряка встановлено контакт", - додав дипломат.

Погорельцев резюмував, що ситуацію контролює також посольство України в Греції та Департамент консульської служби.

Як повідомляв ONLINE.UA, схожий інцидент востаннє зафіксований у квітні 2019 року. Тоді пірати атакували судно з українським екіпажем біля берегів Камеруна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?