Протести у Нових Санжарах: ООН невідкладно звернулася до усіх українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Протести у Нових Санжарах: ООН невідкладно звернулася до усіх українців

Протести у Нових Санжарах: ООН невідкладно звернулася до усіх українців
Джерело:  online.ua

Організація Об’єднаних націй оперативно відреагувала на ситуацію, яка наразі склалася в Україні. В ООН наголосили, що засуджують напади на евакуйованих з Китаю у Нових Санжарах, а також закликають Кабмін вжити заходів безпеки для всіх, кого торкнулася дана ситуація. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Представництво ООН в Україні.

"Напад на евакуйованих українських громадян минулої ночі в Полтаві (у Нових Санжарах на Полтавщині, – ред.) не повинен мати місця в сьогоденній Україні. Ці чоловіки та жінки вже пройшли через травматичний період затяжної ізоляції й заслуговують на повагу до гідності та безпечне повернення до України. ООН засуджує насильство та закликає уряд вжити всіх необхідних заходів для гарантування безпеки для всіх, кого торкнулась ця ситуація", - сказано в повідомленні організації.

Окрім того, в ООН наголосили, що підтримують заходи українського уряду щодо посилення готовності та реагування на спалах вірусу COVID-19. Також у представництві нагадали, що у минулому в ситуаціях зі спалахами хвороб страх і недовіра гальмували, а не допомагали реагувати на загрозу, тому закликали керуватися фактами, а не страхом, раціональністю, а не чутками і бути солідарними.

Раніше ONLINE.UA вирішив провести унікальне опитування, аби з’ясувати, як насправді ставляться громадяни України до евакуації людей з Китаю та чи готові вони прийняти співвітчизників та іноземців у своєму місті - результати онлайн-референдуму тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?