Всі готові: МВС заявило про місію зі звільнення Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Всі готові: МВС заявило про місію зі звільнення Донбасу

Всі готові: МВС заявило про місію зі звільнення Донбасу
Джерело:  online.ua

У Нацполіції Донецької області наголосили на абсолютній готовності проведення миротворчої місії зі звільнення і реінтеграції непідконтрольних Києву територій Донбасу. Так, в ході наради за участю радника міністра внутрішніх справ Івана Варченка правоохоронці Донецької області детально обговорювали можливі сценарії миротворчої місії, особливості співпраці та координації всіх служб і підрозділів системи МВС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу місцевої поліції.

"Якщо шанс на звільнення окупованих територій з'явиться в цьому році, наприклад - внаслідок переговорів у Нормандському форматі під час ймовірного Берлінського саміту четвірки, то всі українські правоохоронці готові реалізувати будь-який формат миротворчої місії", - підкреслив Іван Варченко.

Водночас очільник ГУ Нацполіції в Донецькій області Микола Семенишин звернув увагу на те, що сьогодні більше 1600 поліцейських проходять спеціальну підготовку і вже готові взяти участь у поліцейській миротворчій операції зі звільнення і реінтеграції ОРДЛО.

В свою чергу ГЛАВА Донецького прикордонного загону Олег Нероденко підкреслив, що прикордонники готові облаштувати і захищати ті ділянки з 409 кілометрів російсько-українського кордону, які зараз знаходяться під контролем проросійських сил.

Окрім того, вказано, що державна міграційна служба розрахувала і має чітке розуміння, як переоформляти документи громадян, видавати паспорти жителям ОРДЛО після того, як територія повернеться під контроль України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава МЗС Вадим Пристайко наголосив, що Україна готова вести діалог з представниками ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?