У Міноборони оголосили про масштабні закупівлі зброї - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

У Міноборони оголосили про масштабні закупівлі зброї - що відбувається

У Міноборони оголосили про масштабні закупівлі зброї - що відбувається
Джерело:  online.ua

На 2020 рік у Міністерстві оборони України запланували придбати близько трьох тисяч ракетних комплексів та та ракет до них. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу оборонного відомста.

Для виконання цього плану передбачено суму понад 2,4 мільярда гривень, врахувуючи такоє державні гарантії.

"У порівнянні з 2019 роком фінансування ракетної програми цьогоріч було збільшено на 300 млн грн. Зокрема, у 2020 році сплановано завершення розроблення з проведенням державних випробувань комплексів "Нептун" та "Вільха" і забезпечено їх фінансування у повному обсязі", - зазначили в Міноборони.

Серійні знразки будуть придбані одразу після того, як оформлять їх прийняття на озброєння. Паралельно виконується програма розробки Багатофункціонального ракетного комплексу - за дорученням президента. Цю програму наразі погоджують.

У середині лютого в РНБО погодили державне оборонне замовлення на цей рік. У документі говориться про виділення на потреби ЗСУ суми у 21,25 мільярди гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно міністр оборони Андрій Загороднюк оголосив, що наступного жовтня Україна може отримати від НАТО підвищення статусу - до учасника програми розширених можливостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?