Путін та Ердоган провели термінові переговори - перші деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін та Ердоган провели термінові переговори - перші деталі

Путін та Ердоган провели термінові переговори - перші деталі
Джерело:  online.ua

Президенти Росії і Туреччини - Реджеп Таїп Ердоган і Володимир Путін - провели телефонну розмову ввечері у п'ятницю, 21 лютого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Anadolu.

За наявними даними, головним питанням переговорів стала Сирія та загострення у провінції Ідліб. Сторони обговорили шляхи деескалації.

На думку Ердогана, війська режиму Башара Асада необхідно стримувати і боротися проти гуманітарної кризи на півночі країни. Врегулювати ситуацію можна виконанням пунктів так званого Сочинського меморандуму.

Обидва лідера висловилися на користь прихильності чинним домовленостям. Окрім того, вони торкнулися теми війни в Лівії.

нагадаємо, нещодавно Туреччина розмочала власну військову операцію в Ідлібі. Вона спрямована проти асадівських військ і триває із залученням колосальної кількості солдатів, танків, артилерії.

Сторони конфлікту, зокрема - Анкара й Кремль, звинуватили одна одну в недотриманні угодам про врегулювання.

Російський уряд ще не відреагував після контакту лідерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні розмови з Путіним Ердоган оголосив, що турецькі сили не відступатимуть в Ідлібі. Після переговорів Анкара визначиться з новою позицією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?