Повинна знати кожна людина: Зеленський дав українцям гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Повинна знати кожна людина: Зеленський дав українцям гучну обіцянку

Повинна знати кожна людина: Зеленський дав українцям гучну обіцянку
Джерело:  online.ua

Кожен українець повинен знати, що держава його не кине. Влада піклуватиметься про кожного громадянина України, незалежно від того, політв'язень він або людина, що потрапила в полон коронавірусу. За протести в Нових Санжарах, які були свідомо і навмисне сплановані, всі організатори понесуть кримінальну відповідальність. Таку обіцянку українцям дав президент Володимир Зеленський, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

"Я розумію, що у певної частини місцевих жителів Нових Санжар виникла стурбованість. Ми знаємо, що дехто свідомо і спеціально сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цієї дикості. У наступні два тижні ми повинні з честю пройти іспит на зрілість. Повинні зберігати холодну голову і відкрите серце. Довіряти не гучним заголовкам і фейкам, а логічному мисленню і здоровому глузду. Пам'ятайте, що найстрашніший вірус - це вірус ненависті", - прокоментував Зеленський ситуацію в Нових Санжарах, де проходять карантин евакуйовані з Китаю українці та іноземці.

Український лідер підкреслив, що камери зафіксували обличчя багатьох людей, які організували масові заворушення в Нових Санжарах. Зеленський охарактеризував їх як відомих світу "вірусологів" в спортивних костюмах, які раніше вже були помічені як "шановні аграрії", що виступають проти ринку землі.

"Всім їм я хочу сказати: є моменти, коли немає інтересів влади або опозиції. Є інтереси України. В такі моменти їй потрібна не фейкова, а справжня солідарність. У такі часи перемоги і поразки - загальні, і відповідальність - загальна. Для когось політична, а для когось кримінальна. Я хочу, щоб кожен українець знав - моя держава мене не кине. Неважливо хто ви - полонений моряк, політв'язень, молода дівчина з собачкою або будь-яка людина, який опинилася в полоні коронавірусу. Деякі медики в Україні забули клятву Гіппократа, але я прекрасно пам'ятаю присягу президента. Я урочисто пообіцяв піклуватися про український народ. Я ніколи не порушу цю клятву!", - підсумував президент.

Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибули евакуйовані з китайського міста Ухань 45 українців і 27 іноземців, яких помістили під двотижневий карантин в санаторій МВС в селищі Нові Санжари Полтавської області. Місцеві жителі виступили проти того, щоб вивезених з епіцентру епідемії китайського коронавірусу розміщували на цій території. Протестуючі влаштовували сутички з правоохоронцями, блокували дорогу до медичного центру і навіть закидали камінням автобуси з евакуйованими людьми.

За фактом безладів в Нових Санжарах було затримано 24 людини, семерим з яких поліція готує підозри. За словами глави МВС України Арсена Авакова, підозри винесуть тим, хто кидав тротуарну плитку по поліцейським, кидав каміння в автобус, бився з правоохоронцями і погрожував спалити всіх привезених з Китаю людей. Аваков уточнив, що у поліцейських в Санжарах не було засобів нападу - тільки щити. За твердженням міністра, з боку протестувальників немає жодного постраждалого. У той же час постраждали дев'ятеро поліцейських.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський заявив про політичну мету в організації протестів в Нових Санжарах в момент евакуації українців та іноземців з Китаю. Президент упевнений, що "прості" люди не мають до диких заворушень ніякого відношення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?