Зима повертається: погода в Україні різко погіршиться
Категорія
Україна
Дата публікації

Зима повертається: погода в Україні різко погіршиться

Зима повертається: погода в Україні різко погіршиться
Джерело:  online.ua

В неділю, 23 лютого, Україну накриє потужний зимовий циклон. У більшості регіонів країни очікуються снігопади, хуртовини і штормовий вітер до 30 м/с. Температура повітря при цьому буде залишатися плюсовою - морозів не передбачається. Точний прогноз погоди на 23-26 лютого повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр і пресслужбу ДСНС.

Рятувальники в зв'язку з погіршенням погоди в Україні оголосили штормове попередження. Вони закликали українців не виходити в гори Івано-Франківської області, де очікується значна сніголавинна небезпека 3 рівня, а водіїв утримуватися від поїздок до поліпшення погодних умов.

За прогнозом синоптиків, погода в Україні погіршиться 23 лютого. Рясні опади у вигляді дощу і мокрого снігу накриють західні, центральні, північні і східні області України. Сухо і сонячно буде лише на півдні.

У понеділок, 24 лютого, погода в Україні ще більше ускладниться штормовим вітром до 28 м с. У Карпатах очікуються снігопади і хуртовини, які утворять снігові замети та ожеледицю. Вдень і вночі в усіх регіонах пройде мокрий сніг, який ускладнить роботу комунальних підприємств міст.

У вівторок, 25 лютого, зимовий циклон почне відступати. Погода покращиться на сході, півдні і в центрі України. У північних і західних областях, як і раніше буде йти мокрий сніг, але температура повітря буде збережуться на плюсових позначках - +7... +9°С.

У середу, 26 лютого, снігопади в Україні припиняться. У західних і центральних областях місцями пройде дощ. На решті території України буде знову по-весняному сухо і сонячно. Повітря прогріється до +8...+10°С.

Варто зазначити, що народні синоптики прогнозують, що зима в Україну повернеться всього на кілька днів, а після знову в країні встановиться весняна погода. При цьому вони не виключають, що календарна весна принесе українцям чимало погодних сюрпризів у вигляді снігу і морозів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що харківський бабак Тимко спрогнозував погоду в Україні на весну. За його прогнозом, весна в Україну прийде в середині березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?