Загострення на Донбасі: в Міноборони повідомили тривожні новини
Категорія
Україна
Дата публікації

Загострення на Донбасі: в Міноборони повідомили тривожні новини

Загострення на Донбасі: в Міноборони повідомили тривожні новини
Джерело:  online.ua

Ситуація на Донбасі стрімко загострюється. Бойовики продовжують посилювати обстріли по позиціях ООС із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї. Тільки з початку доби, 22 лютого, ворог тричі відкривав вогонь по українським захисникам, а вночі противник намагався прорватися через лінію розмежування, щоб зайняти позиції українських військових. Про це йдеться в звіті Міністерства оборони України, передає ONLINE.UA.

В оборонному відомстві уточнили, що сьогодні ворожої атаки зазнали захисники Новомихайлівки. По їх позиціях бойовиків випустили 9 мін 120-мм калібру. Також противник обстрілював українські зміцнення поблизу Мар'їнки і в районі Красногоровки, застосовуючи великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

За минулу добу, 21 лютого, російські найманці влаштували мінометну атаку по позиціях ООС в районі Старомихайлівки, Павлопіля, Мар'їнки, Пєсков, Новотроїцького, Орехово, Луганського, Новотошківського, Новолуганського і Травневого. Вони випустили 35 мін 120-мм калібру та 55 мін 82-мм калібру. В результаті ворожої атаки один український військовий отримав поранення - його оперативно доставили в медичний заклад, де медики надали пораненому бійцю необхідну допомогу.

Слід зазначити, що загострення на Донбасі зафіксували 18 лютого, коли бойовики влаштували смертельний бій поблизу Золотого. Тоді ворожі штурмові групи зробили спробу за трьома напрямками атакувати спостережні пости українських військ на проміжку від Новотошківського до Жолобку. Сили ООС відбили наступ противника і відійшли від спостережного пункту "Баня", по якому гатили російські найманці з важкого озброєння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики продовжують активний наступ на Донбасі. У ніч на 22 лютого вони влаштували вогняну атаку по позиціях ООС в районі Новотошківському з метою прорвати лінію розмежування і зайняти позиції українських захисників. Бійці ВСУ відбили ворожу атаку і припинили небезпечну провокацію противника.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?