Евакуація українців з Китаю: Зеленський прийняв жорстке рішення через протести
Категорія
Україна
Дата публікації

Евакуація українців з Китаю: Зеленський прийняв жорстке рішення через протести

Евакуація українців з Китаю: Зеленський прийняв жорстке рішення через протести
Джерело:  online.ua

У зв'язку з протестами на тлі евакуації українців з охопленого епідемією коронавіруса Китаю президент України Володимир Зеленський прийняв гучне кадрове рішення. Зокрема, він звільнив голову Тернопільської ОДА Ігоря Сопеля, який за власним бажанням подав у відставку через протестні акції на Тернопільщині. Відповідне рішення Зеленський прийняв 22 лютого, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

"У зв'язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, і незадовільною роботою облдержадміністрації щодо інформування населення про епідеміологічну безпеку, Президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку з займаної посади за власним бажанням", - йдеться в повідомленні ОПУ.

Нагадаємо, протести в зв'язку з евакуацією українців з Китаю виникли в кількох областях України через інформацію про можливе розміщення вивезених з Уханя людей в медустановах цих регіонів. Зокрема, люди блокували дороги у Львівській та Тернопільській областях через чутки, що евакуйованих українців можуть розмістити в санаторії "Медобори". Більш того, на в'їзді до санаторію місцеві жителі Тернопільщини навіть влаштували молебень проти розміщення в "Медоборах" евакуйованих з Китаю українців.

Після того, як стало відомо, що евакуйованих українців і іноземців з зони епіцентру епідемії коронавірусу повезуть в Нові Санжари, де вони пройдуть двотижневий карантин, протести виникли на Полтавщині. Учасники протестів палили шини і дрова на під'їзді до медцентру Нацгвардії, закидаючи камінням автобуси з прибулими людьми.

За фактом безладів в Нових Санжарах відкрито 5 кримінальних проваджень за статтями: 279 "Блокування транспортних комунікацій, 293" Групове порушення громадського порядку; 294 "Масові заворушення"; ч.2 ст. 161 "Порушення рівноправності громадян, поєднані з насильством, обманом чи погрозами"; ч.2 в 345 через ст. 15 "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу як замах на злочин".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців з приводу протестів в Нових Санжарах. Він закликав громадян країни зберігати здоровий глузд, пообіцявши, що організатори заворушень будуть покарані. Президент упевнений, що протестна акція в Нових Санжарах - спланована провокація, яка не має ніякого відношення до місцевих жителів Нових Санжар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?