Ми потрапляємо в нові пастки: Ердоган пригрозив Путіну рішучими діями
Категорія
Світ
Дата публікації

Ми потрапляємо в нові пастки: Ердоган пригрозив Путіну рішучими діями

Ми потрапляємо в нові пастки: Ердоган пригрозив Путіну рішучими діями
Джерело:  online.ua

Ситуація в Сирії вкрай небезпечна, тому Туреччина має намір зробити рішучі кроки, щоб запобігти новим загибелям людей. З такою заявою виступив турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган після переговорів з російським главою Володимиром Путіним, канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном, передає ONLINE.UA з посиланням на NTV.

"Боротьба дається нам непросто, у нас гинуть люди, військові в Сирії. Ми стикаємося з новими пастками. Вчора ввечері я провів переговори з Путіним, а до цього поговорив з Макроном і Меркель. Після цього ми визначили нашу дорожню карту. Ми зробимо більш рішучі кроки ", - заявив Ердоган, не уточнивши, які саме заходи має намір вжити Анкара.

В ході виступу Ердоган підкреслив, що Анкара не має наміру підкорятися сценаріям світових держав. За словами турецького лідера, політика Туреччини в Сирії та Лівії є не авантюрою, а вимогою національних інтересів країни.

Слід зазначити, що Туреччина і Росія підтримують різні сторони конфлікту в Сирії. Напередодні Ердоган в рамках телефонних переговорів з Путіним розкритикував дії сирійських урядових сил, які підтримує Москва. Президент Туреччини вимагає, щоб сирійські урядові сили відійшли від турецьких спостережних постів в Ідлібі. Якщо цього не станеться до кінця лютого, то турецька армія, за словами Ердогана, самостійно прожене сирійських військовослужбовців.

У свою чергу Німеччина і Франція стурбовані ситуацією в Сирії. Після переговорів з Ердоганом Меркель і Макрон закликали Путіна і президента Туреччини до негайного припинення вогню і відновлення політичного діалогу.

"Ситуація вкрай небезпечна. Вчора загинули ще двоє турецьких солдатів, тобто їх число обчислюється десятками з початку наступу. Це може привести до неконтрольованої військової ескалації. В результаті зіткнень в Ідлібі нам загрожує нова міграційна криза. Я говорив з низкою неурядових організацій, вони оцінюють в 2 млн число осіб, які перебувають там у вкрай небезпечній ситуації або стали біженцями", - зокрема прокоментував ситуацію Макрон.

У той же час армія президента Сирії Башара Асада виносить відповідні погрози на адресу Туреччини. Сирійські військові погрожують збивати всі повітряні засоби, які ввійдуть в повітряний простір країни.

Нагадаємо, 20 лютого підтримувані Туреччиною повстанці за підтримки турецьких військових почали контрнаступ, щоб повернути місто Найраб на сході Ідліб, які захопили підтримувані Росією сирійські військові. Війська РФ відразу ж "закрили" повітряний простір над Сирією, щоб не допустити туди турецької авіації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган попередив Путіна що не покине Сирію. Президент Туреччини готовий віддати наказ про нову операцію в Ідлібі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?