Нова теорія змови: США висунули Росії гучні звинувачення
Категорія
Світ
Дата публікації

Нова теорія змови: США висунули Росії гучні звинувачення

Нова теорія змови: США висунули Росії гучні звинувачення
Джерело:  online.ua

Росія проводить в соцмережах масштабну кампанію з дезінформації про коронавірус. У поширюваній інформації зазначено, що коронавірус був створений американським ЦРУ як біологічна зброя для ведення економічної війни з Китаєм. У США категорично спростовують цей фейк, зазначаючи, що ця російська кампанія є черговою теорією змови, яку Москва запустила місяць тому, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

За інформацією агентства, тисячі пов'язаних з Росією акаунтів у Twitter, Facebook та Instagram масово поширюють дезінформацію про вірус COVID-19, яка спрямована проти США. Повідомляється, що фейки створюються англійською, французькою, іспанською, італійською та німецькою мовами - в їх основі лежить ідея про те, що коронавірус був створений США для економічної війни з Китаєм.

"Мета Росії - посіяти розбрат і послабити американські інститути та спілки зсередини, в тому числі за допомогою підпільних і згубних кампаній. Поширюючи дезінформацію про коронавірус, російські зловмисники знову вирішують поставити під загрозу суспільну безпеку, відволікаючи увагу від глобальної медико-санітарної допомоги", - прокоментував інформацію заступник держсекретаря США по Європі і Євразії Філіп Рікер.

Рікер підкреслив, що Росія також поширює дезінформацію про те, що США створили коронавірус як біологічну зброю. Саме з таким меседжем, за його словами, Москва веде безпідставну кампанію проти США, звинувачуючи Штати в причетності до спалаху смертельної епідемії.

Нагадаємо, поширення коронавірусу за межами Китаю з кожним днем набирає обертів. Станом на 22 лютого за межами КНР смертельною інфекцією заразилися 1267 осіб, 35 з яких громадяни США. В Україні жодного випадку зараження коронавірусною інфекцією не зафіксовано - всі евакуйовані з Китаю українці та іноземці перебувають у карантинній зоні в Нових Санжарах в задовільному стані, жодної ознаки хвороби у них не виявлено.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії додали в базу особливо небезпечних захворювань коронавірусну інфекцію з Уханя. Російська влада вирішила депортувати будь-якого іноземця, у якого буде виявлено COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?