На Україну насувається серія потужних магнітних бурь - небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

На Україну насувається серія потужних магнітних бурь - небезпечні дати

На Україну насувається серія потужних магнітних бурь - небезпечні дати
Джерело:  online.ua

В кінці лютого Україну накриє серія магнітних бур, які хвилеподібними ударами триватимуть кілька тижнів, і завершаться тільки перед 8 березня. За прогнозом, сильний метеоудар очікується 26 лютого. Наступна хвиля геомагнітних коливань виникне вже 4 березня - ця магнітна буря стане найсильнішою з початку 2020 року, передає ONLINE.UA з посиланням на лабораторію рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Магнітні бурі у лютому-березні 2020 року: небезпечні дати

Експерти прогнозують, що магнітна буря 26 лютого не принесе значних неприємностей і сильно не позначиться на здоров'ї людей. Однак, вони нагадують, що передбачити космічну погоду складно і геомагнітний шторм несподівано може перетворитися на потужний удар. Наприклад, таке явище було зафіксовано навесні минулого року, коли сталася одна з найпотужніших за останні роки магнітних бур. Тоді, 14 травня 2019 року, за прогнозом очікувалася незначна магнітна буря 1 рівня, але раптово вона досягла 3 балів.

Через кілька днів від очікуваної лютневої магнітної бурі Україну накриє наступна хвиля геомагнітних коливань. Потужний удар очікується 4 березня - він триватиме кілька днів. Медики попереджають, що наслідки після цієї магнітної бурі люди будуть відчувати ще кілька днів.

Як уберегтися від магнітних бур - рекомендації медиків

Більшою мірою магнітні бурі негативно позначаються на здоров'ї людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями. Геомагнітні шторми загрожують здоров'ю гіпертоніків і людей з нестабільною психікою. При цьому наслідки метеоударів часто відчувають на собі і абсолютно здорові люди, які ніколи не стикалися з підвищенням тиску і захворюваннями серця.

У дні магнітних бур фахівці рекомендують:

  • відмовитися від надмірної фізичної роботи;

  • більше відпочивати і гуляти;

  • уникати стресів і конфліктів;

  • дотримувати правильний раціон харчування і водний режим - відмовитися від жирної їжі, алкоголю, кави, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • відмовитися від далеких поїздок і початку важливих справ;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в лютому Україну накриють потужні магнітні бурі, які триватимуть до кінця місяця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?