Китай оприлюднив нові невтішні дані про смертельний коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай оприлюднив нові невтішні дані про смертельний коронавірус

Китай оприлюднив нові невтішні дані про смертельний коронавірус
Джерело:  online.ua

Першоджерелом смертельного коронавірусу був не ринок морепродуктів в китайському місті Ухань. Вірус почав поширюватися ще в листопаді 2019 року, незважаючи на те, що спалах зафіксували тільки в кінці грудня. На сьогоднішній день, 23 лютого, на COVID-19 заразилися 78771 осіб, померло від смертельної інфекції 2461 осіб, при цьому 23232 людей медикам вдалося вилікувати. Нові невтішні дані про вбивчий коронавірус оприлюднили вчені з тропічного ботанічного саду при Китайській академії наук, передає ONLINE.UA.

Тим самим експерти спростували версію про те, що одним з можливих джерел коронавірусу були кажани, які незаконно продавалися на ринку морепродуктів в Ухані - епіцентрі поширення вірусу. Проаналізував більше 90 зразків генома нового типу коронавіруса, зібраних в 12 країнах, вони встановили, що він потрапив на ринок морепродуктів з іншого місця, а потім поширився і на самому ринку, і за його межами. Це підтверджує те, що в зразках частини пацієнтів в Ухані виявили гаплотип H3, який не пов'язаний з ринком морепродуктів. На думку дослідників, вірус був переданий від якогось "нульового пацієнта", а погані санітарні умови на ринку спровокували масове поширення. Крім того, поширення хвороби йшло не менше ніж за трьома маршрутами.

Вчені зазначили, що більшість проаналізованих геномів коронавірусу мають однакове джерело зараження. По їх аналізу експерти встановили, що пацієнти або самі заражалися в Ухані, або від людей, які були в цьому місті.

Варто зазначити, що в Китаї епідемія вірусу йде на спад. За останню добу виявлено 648 нових випадків зараження, а це в кілька разів менше, ніж на початку лютого, коли щодня коронавірусом заражалися по кілька тисяч людей. Померли від інфекції 97 осіб. При цьому за межами Китаю в окремих країнах епідемія COVID-19 набирає обертів. Зокрема, число заражених стрімко зросла в Італії - 79 осіб, в Південній Кореї - 556 осіб, з яких 430 випадків зафіксовано за останню добу, в Ірані - 28 осіб. За межами Китаю від коронавірусу померли понад 20 людей.

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавіруса не зафіксовано. На даний момент в селищі Нові Санжари Полтавської області на карантині знаходяться 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з китайського Уханя. Всі люди в обсервації абсолютно здорові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за панікою і фейками навколо китайського коронавірусу стоїть Росія. У цьому Москву звинуватили США. У Держдепі повідомили, що Росія веде масову кампанію з дезінформації про коронавірус в соцмережах, поширюючи фейки про те, що Штати створили COVID-19, щоб знищити економіку Китаю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?