Просто принесли пиріжки: протестуючі з Нових Санжар звернулися до Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Просто принесли пиріжки: протестуючі з Нових Санжар звернулися до Зеленського

Просто принесли пиріжки: протестуючі з Нових Санжар звернулися до Зеленського
Джерело:  online.ua

Місцеві жителі Нових Санжар, яких президент України Володимир Зеленський назвав "вірусологами в спортивних костюмах", виправдалися за участь в протестах, пов'язаних з евакуацією українців та іноземців з Китаю. Троє молодих людей, яких назвали "тітушками" з Кропивницького, заявили, що опинилися на місці протестів з цікавості - вони заявили, що принесли голодним протестуючим пиріжки, а в заворушеннях участі не брали. Відповідне відеозвернення було опубліковано на YouTube-каналі "Полтавське ТВ", передає ONLINE.UA.

"Ми жителі Нових Санжар. Самі тут народилися. Я учасник бойових дій. Я воював за Україну. Я патріот України. В тому місці пробув 4 години заради інтересу, а тепер на мене виливають бруд", - заявили вони.

Кожен з них представився - хлопців звуть Зозуля Дмитро, Фалько Олександр і Гордієнко Максим. Відеозвернення молоді люди записали біля будівлі Новосанжарської райдержадміністрації.

Нагадаємо, після того, як ці три хлопця в спортивних костюмах потрапили на фото і відео з місця протестів в Нових Санжарах, в мережі їх назвали "тітушками", які приїхали на Полтавщину з метою дестабілізувати обстановку в зв'язку з евакуацією українців і іноземців з китайського міста Ухань, яке є епіцентром епідемії смертельного коронавірусу. У зверненні до українців на тлі протесту український глава Володимир Зеленський також згадав їх, пообіцявши розібратися з "засланими провокаторами".

"Фото і телекамери зафіксували обличчя багатьох людей, які влаштували масові заворушення. Це відомі вірусологи в спортивних костюмах. Раніше вони вже були помічені, як шановні аграрії, що виступають проти ринку землі", - відзначав Зеленський в своєму відеозверненні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Нові Санжари за дорученням Зеленського виїхав секретар РНБО Олексій Данілов, щоб розібратися на місці з ситуацією, яка виникла на тлі евакуації людей з Китаю. Данілов повідомив, що ситуація в Нових Санжарах на даний момент повністю контрольована, а участь в зіткненнях 20 лютого брали немісцеві, які займалися підбурюванням натовпу. Секретар РНБО додав, що люди, які підбурювали натовп в Нових Санжарах, були "професійними провокаторами". Зараз правоохоронні органи встановлюють усіх причетних до заворушень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?