Евакуйованій іноземці в Нових Санжарах терміново викликали лікарів - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Евакуйованій іноземці в Нових Санжарах терміново викликали лікарів - що сталося

Евакуйованій іноземці в Нових Санжарах терміново викликали лікарів - що сталося
Джерело:  online.ua

З обсервації в Нових Санжарах, де вже четвертий день знаходяться на карантині евакуйовані з Китаю люди, надійшли оперативні новини. У іноземки відбулося загострення хронічної гастроентерологічної хвороби - через болі в животі їй знадобилася невідкладна допомога лікарів. Про ситуацію в санаторії Нові Санжари повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Лікарі прибули з пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики і зі спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, провели медичний огляд і вийшли з приміщення обсерватора з дотриманням всіх протиепідемічних норм", - розповів Ляшко.

До евакуйованої з Китаю іноземки викликали лікарів (фото - moz.gov.ua)

За підсумками обстеження іноземці призначили лікування і дієтичне меню. В даний час жінка відчуває себе задовільно. Ніяких симптомів гострих респіраторних захворювань у неї та у інших людей, що знаходяться в обсервації, не виявлено.

"Наголошуємо, що ніяких ознак гострих респіраторних захворювань немає. Решта евакуйованих пасажирів, членів екіпажу і супроводжуючих осіб відчувають себе добре. Вони також не мають ніяких ознак гострих респіраторних захворювань", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 45 українців і 27 іноземців прибули в Нові Санжари 20 лютого після того, як їх евакуювали з китайського міста Ухань, де бушує епідемія смертельного коронавірусу. Разом з ними на карантині знаходиться глава МОЗ Зоряна Скалецька, яка вирішила залишитися в обсервації з евакуйованими, щоб припинити паніку серед українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МОЗ Зоряна Скалецька поділилася важливою інформацією про те, що відбувається в Нових Санжарах. Вона опублікувала фото і відео з санаторію, запевнивши українців, що всі евакуйовані з Китаю люди абсолютно здорові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?