Повна ізоляція: Італія пішла на жорсткі заходи через вбивчий коронавірус
Категорія
Світ
Дата публікації

Повна ізоляція: Італія пішла на жорсткі заходи через вбивчий коронавірус

Повна ізоляція: Італія пішла на жорсткі заходи через вбивчий коронавірус
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням китайського коронавірусу різко загострилася за межами КНР. Станом на 23 лютого в Італії зафіксовано 113 випадків зараження смертельною інфекцією. Італійська влада вирішила жорстко боротися з епідемією - надзвичайні заходи введені в вигляді повної ізоляції в 12 містах провінцій Ломбардія і Венето, приблизно 50 тисячам жителів з цих населених пунктів заборонили в'їжджати або виїжджати за межі області. Про ситуацію з коронавірусом в Італії повідомляє ВВС, передає ONLINE.UA.

Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте повідомив, що під ізоляцію потрапили муніципалітети Во'Еуганео і Кодонйо, Кастільйоне-д'Адда, Казальпустерленго, Фомбіо, Малео, Сомал'я, Бертоніко, Терранова-деї-Пассеріні, Кастельгерундо і Сан-Фіорано. Там скасували всі шкільні та спортивні заходи, включаючи кілька футбольних матчів Серії А, які мали відбутися 23 лютого. У містах закрили всі освітні установи, магазини і музеї. Державні установи перевели на роботу в обмеженому режимі.

За дотриманням надзвичайних заходів по боротьбі з коронавірусом буде стежити поліція. За недотримання заходів людей будуть карати відповідно до статті Кримінального кодексу, яка передбачає штраф і арешт на строк до 3 місяців.

Начальник Управління охорони здоров'я Ломбардії Джуліо Галлера заявив про небезпеку і загрозу стрімкого поширення коронавіруса за межі ізольованих регіонів в Італії, в число яких потрапили кілька сіл, розташованих в 60 км від Мілана. Місцеві жителі в шоці і паніці через поширення інфекції, яка на сьогоднішній день убила в усьому світі майже 2,5 тисячі осіб.

Слід зазначити, що Італія стала не першою країною, де оголошено найвищий рівень епідеміологічної небезпеки через коронавірус. Стрімко поширюється інфекція і в Південній Кореї, де число заражених людей вже перевищило 600 осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Китай оприлюднив нові невтішні дані про смертельний коронавірус. Вчені повідомили, що першоджерелом інфекції був не ринок морепродуктів в китайському місті Ухань, вірус почав поширюватися ще в листопаді 2019 року, незважаючи на те, що спалах зафіксували тільки в кінці грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?