Залишається тільки два варіанти: бойовики пригрозили Україні через плани по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Залишається тільки два варіанти: бойовики пригрозили Україні через плани по Донбасу

Залишається тільки два варіанти: бойовики пригрозили Україні через плани по Донбасу
Джерело:  online.ua

Якщо офіційний Київ вирішить змінити мінські угоди по Донбасу, то бойовики ОРДЛО вдадуться до збройної відповіді. З такими гучними погрозами на адресу української влади виступив так званий "глава МЗС ЛНР" Владислав Дейнего, відреагував на нещодавню заяву українського міністра закордонних справ Вадима Пристайка про те, що мінські угоди себе вичерпали, тому в них потрібно внести зміни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"У разі відмови виконувати мінські угоди, у Донбасу залишиться тільки два варіанти: вимушене повернення до відбиття нової агресії Києва або максимальна інтеграція з Російською Федерацією", - заявив проросійський окупант.

Дейнего знову поставив ультиматум Києву - він вимагає, щоб українська влада сіла за стіл переговорів з бойовиками, без якого мир на Донбасі, за його твердженням, неможливий. Представник незаконного угруповання "ЛНР" в черговий раз нахабно звинуватив Україну в порушенні і невиконанні мінських угод.

"Публічний заклик до порушення норм міжнародного права, до відмови від виконання міжнародних зобов'язань України, що прозвучав в інтерв'ю пана Пристайко, явно свідчить про нездатність нинішньої української влади і неспроможність як сторони міжнародних відносин", - вважає окупант.

Слід зазначити, що нові загрози з боку бойовиків ОРДЛО на адресу України були зроблені після того, як глава МЗС України Вадим Пристайко зазначив, що мінські угоди себе вичерпали. У своїй заяві міністр нагадав, що тривала війна на Донбасі не закінчується і Росія зі своїми найманцями продовжує збройний конфлікт на українській території, щодня порушуючи мінські домовленості. За його словами, найближчим часом буде розроблений новий документ, який дозволить швидше досягти результатів по деескалації конфлікту на Донбасі. Глава МЗС каже, що офіційний Київ працює над новою редакцією мінських домовленостей, при цьому РФ публічно виступає проти внесення в них змін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики поставили Зеленському новий нахабний ультиматум по Донбасу. Окупанти заявили, що не допустять проведення виборів в ОРДЛО на умовах офіційного Києва, поки не буде прийнятий закон про особливий статус Донбасу з узгодженими з бойовиками пунктами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?