З Донбасу прийшли жахливі новини - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

З Донбасу прийшли жахливі новини - що відбувається

З Донбасу прийшли жахливі новини - що відбувається
Джерело:  online.ua

Із зони бойових дій на Донбасі прийшли нові жахливі новини. Бойовики продовжують наступ і підсилюють обстріли по позиціях ООС, застосовуючи заборонені мінських угодами міномети і гранатомети. Тільки з початку доби, 23 лютого, ворог здійснив кілька потужних обстрілів по українським захисникам. Противник накрив мінами позиції поблизу Травневого, Кримського та Орєхово на Луганщині, а також провів 8 прицільних обстрілів на Донецькому напрямку. Останні новини про ситуацію на Донбасі повідомив пресцентр Міноборони України, передає ONLINE.UA.

За останню добу, за даними Міноборони, російські найманці протягом півгодини вели мінометний вогонь по захисникам Новомихайлівки. З гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї ворог гатив по позиціях ООС поблизу Мар'їнки, Красногоровки і Старогнатівки. Під вогонь противника також потрапили українські військові в районі Водяного, Гнутового і Лебединського. Всього протягом доби противник випустив по позиціях ООС близько 40 мін 82-мм і 120-мм калібру.

На тлі загострення на Донбасі ЗСУ понесли нові втрати. Поранення отримав один український військовий, який підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

Слід зазначити, що напередодні бойовики посилили наступ на Донбасі. Вони намагалися прорвати лінію розмежування і зайняти позиції українських захисників біля Новотошківського. Бійці ЗСУ відбили ворожу атаку і припинили небезпечну провокацію противника. Відзначається, що проросійські бойовики атакували українських військових стрілецькою зброєю - окупанти намагалися вивести диверсійну групу на позиції ООС. Українським захисникам вдалося своєчасно виявити ворога і відбити атаку, зберігши свої позиції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики почали погрожувати Україні збройною відповіддю, якщо Київ вирішить змінити мінські угоди, які окупанти досі не збираються виконувати. Незважаючи на те, що російські найманці щодня демонстративно ігнорують домовленості, вони вимагають залишити їх без змін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?