Україна ввела спецрежим на кордоні з окупованим Кримом - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна ввела спецрежим на кордоні з окупованим Кримом - що відомо

Україна ввела спецрежим на кордоні з окупованим Кримом - що відомо
Джерело:  online.ua

Прикордонна служба України ввела спеціальний режим на кордоні з окупованим Кримом. Прикордонники проводять посилену перевірку всіх, хто перетинає кордон з метою виявлення порушників. За добу доглянуто близько 200 автомобілів і складено 16 адмінпротоколів стосовно порушників прикордонного режиму, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ДПСУ.

"З метою стабілізації обстановки на адміністративному кордоні з ТОТ України АР Крим та узбережжя Чорного і Азовського моря, недопущення порушення прикордонного режиму на ділянках відповідальності Херсонського і Бердянського прикордонних загонів, прикордонниками Південного регіонального управління та Регіонального управління морської охорони проводяться спеціальні заходи із залученням мобільних підрозділів, прикордонної авіації, кораблів і катерів морської охорони", - йдеться в повідомленні прикордонників.

В рамках спецрежиму основна увага прикордонників відводиться здійсненню повітряного пошуку порушників, перевірці берегової смуги та законності перебування маломірних плавзасобів в морі. За останню добу співробітники прикордонної служби перевірили понад 20 плавзасобів, здійснили обходи по дворах місцевих жителів, з якими провели пояснювальну роботу щодо прикордонного режиму.

До заходів щодо посилення безпеки на кордоні з окупованим Кримом задіяні більше 80 прикордонних загонів. Скільки триватиме спецрежим, не уточнюється.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 9 лютого 2020 року Україна змінила правила виїзду в окупований Крим. Зокрема, перетин кордону спростили дітям до 16 років. Тепер вони зможуть виїжджати до Криму в супроводі одного з батьків або уповноваженої особи без нотаріального доручення від другого батька.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?