Росія з повітря потужно вдарила по турецьким військам в Сирії: з'явилося відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія з повітря потужно вдарила по турецьким військам в Сирії: з'явилося відео

Росія з повітря потужно вдарила по турецьким військам в Сирії: з'явилося відео
Джерело:  online.ua

Бойові літаки військово-космічних сил Росії завдали потужного удару по колоні турецької військової техніки, яка слідувала в населений пункт Аль-Бара в сирійській провінції Ідліб. Через повітряні удари Росії турецькі військові змушені були відступити заради власної безпеки. Відео повітряної атаки Росії по турецьким військам з'явилося в мережі, передає ONLINE.UA.

Це не перша повітряна атака російських сил по турецьким військовим в Сирії. Кілька днів тому російська авіація завдала вогневий удар по турецьким танкам в Ідлібі, в результаті якого були знищені кілька одиниць техніки турецької армії, загинули двоє турецьких військових і ще п'ятеро отримали поранення.

Після російської атаки президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган терміново звернувся до російського голови Володимиру Путіну, який підтримує режим сирійського лідера Башара Асада. Він заявив, що Анкара готова до військової операції в Ідлібі і не відступить від своїх планів заради того, щоб там утворилася безпечна зона для місцевих жителів.

Втім, ні російська, ні сирійська армія не реагують на погрози Ердогана. Російські ВКС продовжують бомбити позиції турецької армії, а Асад у відповідь загрожує Анкарі, що збиватиме всі літаки, що порушують повітряний простір країни.

Тим часом в Кремлі висувають Ердогану гучні звинувачення по Сирії. Прес-секретар Путіна звинувачує Анкару в невиконанні домовленостей, а саме в тому, що Туреччина так і не забезпечила розведення, розмежування і висновок важких озброєнь в Ідлібі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган пригрозив Путіну рішучими діями через збройну атаку проти турецьких військ у Сирії. Він попередив, що Анкара не має наміру підкорятися сценаріями світових держав. За словами турецького лідера, політика Туреччини в Сирії та Лівії є не авантюрою, а вимогою національних інтересів країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?