Замети вище метра: окремі райони України засипає снігом
Категорія
Україна
Дата публікації

Замети вище метра: окремі райони України засипає снігом

Замети вище метра: окремі райони України засипає снігом
Джерело:  online.ua

У неділю, 23 лютого, в окремі райони України прийшла справжня зима. Зокрема, в Карпатах спостерігаються сильні снігопади і хуртовини - замети вже вище метра. Рятувальники оголосили штормове попередження на 24 лютого - значна сніголавинна небезпека очікується в горах Закарпатської та Івано-Франківської областей, передає ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

Синоптики повідомили, що снігопади і хуртовини лютують у високогір'ї на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей. Зокрема, на Пожежевській вершині Карпат висота снігового покриву сягає 133 см, на гірськолижному курорті Плай - 76 см. Там вирує штормовий вітер, пориви якого досягають 40 м/с. Снігом також засипало Драгобрат - там замети досягають 123 см. На горі Піп Іван Чорногірський також спостерігається сильний вітер і завірюха - видимість обмежена до 20 м.

Рятувальники попереджають, що снігопади і сніголавинна небезпека збережуться і завтра, 24 лютого. Вони закликають українців утриматися від походів у гори у Львівській та Чернівецької, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Користувачі мережі діляться яскравими фото і відео з засипаних снігом Карпат.

Слід зазначити, що справжня зима завтра, 24 лютого, прийде в багато регіонів України. Снігом засипле центральні, західні, північні і східні області. На півдні України пройдуть сильні дощі. Погіршення погоди в Україні пов'язане з наближенням циклону Юлія, який разом зі снігом принесе в країну штормовий вітер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україну накриє потужний зимовий циклон, через який погода різко погіршиться- по всій країні очікуються снігопади, хуртовини і ожеледиця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?