США терміново направили в Чорне море бойовий корабель: Росія злякано відреагувала
Категорія
Світ
Дата публікації

США терміново направили в Чорне море бойовий корабель: Росія злякано відреагувала

США терміново направили в Чорне море бойовий корабель: Росія злякано відреагувала
Джерело:  online.ua

Увечері 23 лютого в Чорне море увійшов бойовий корабель США USS Ross з ракетною зброєю на борту. Він оснащений крилатими ракетами "Томагавк" і системою протиракетної оборони "Іджіс". Росія злякано відреагувала на появу американського есмінця в Чорному морі - сили і засоби Чорноморського флоту приступили до стеження за кораблем з керованою ракетною зброєю, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Національного центру управління обороною РФ.

Американський флот повідомив, що причиною відправки бойового корабля USS Ross з ракетною зброєю на борту в Чорне море є проведення операцій з морської безпеки та підвищення регіональної морської стабільності і військово-морської здатності союзників і партнерів по НАТО в регіоні. У Росії побоюються появи американського есмінця, тому Чорноморський флот РФ пильно стежить за діями корабля США.

Слід зазначити, що цей же американський есмінець вже знаходився в Чорному морі в кінці грудня минулого року. Тоді Росія також влаштувала стеження, контролюючи всі дії корабля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в січні цього року Росія влаштувала небезпечний військовий інцидент з США в Аравійському морі. Російський військовий корабель наблизився до американського корабля на 55 метрів, створивши ризик зіткнення. У Пентагоні назвали ситуацію "небезпечним інцидентом", а експерти спрогнозували, що після цієї нахабної провокації "потрібно готуватися до розвитку подій на Чорному та Азовському морі".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?