Викликають безсоння: названо найнебезпечніші для сну корисні продукти
Категорія
Технології
Дата публікації

Викликають безсоння: названо найнебезпечніші для сну корисні продукти

Викликають безсоння: названо найнебезпечніші для сну корисні продукти
Джерело:  online.ua

Німецькі дієтологи з Баварського споживчого центру виявили несподівану причину безсоння - вони стверджують, що міцному сну можуть перешкодити деякі корисні продукти. Медики рекомендують відмовитися від них перед сном, так як вони активізують підбадьорливі процеси в організмі і перешкоджають настанню глибокої фази сну, передає ONLINE.UA з посиланням на Focus Online.

За даними експертів, від безсоння страждає більше третини населення планети. Більшою мірою на якість сну впливають розумові та фізичні навантаження, але частина "відповідальності" за безсоння лежить на раціоні харчування. За твердженням дієтологів, деякі продукти, які вважаються корисними, можуть чинити негативний вплив на здоровий сон. В їх число входять: солодка, що підвищує кров'яний тиск і викликає почуття тривоги, сирі овочі, які запускають роботу травного тракту на повну силу, чилі і імбир, що прискорюють обмін речовин і перешкоджають входженню організму в фазу глибокого сну.

Також в число небезпечних для сну продуктів увійшов темний шоколад - в ньому міститься фітохімічний теобромін, який діє на організм так, як і кофеїн. Відзначається, чим більше в шоколаді какао, тим вище в ньому частка теоброміну.

Медики підкреслюють, що найпростіше налагодити сон допомагає здоровий спосіб життя - відмова від куріння, алкоголю, кофеїну та інших стимуляторів перед сном, збалансоване харчування. Якщо ж виключення з раціону корисних продуктів, що викликають безсоння, не допомагає нормалізувати сон, то дієтологи рекомендують взагалі відмовитися від прийому їжі після 18:00.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що деякі корисні продукти небезпечні для організму і можуть отруювати його. До їх списку увійшли рис і окремі види риби, такі як тунець і лосось. Про небезпечні для організму корисні продукти розповіла німецька дієтолог, фахівчиня з харчування Баварського центру Даніела Крело.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?