Ріст економіки у 2020 році - до чого готуватися українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Ріст економіки у 2020 році - до чого готуватися українцям

Ріст економіки у 2020 році - до чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

В Кабміні озвучили довгоочікуваний прогноз, заявивши, що у 2020 році зростання валового внутрішнього продукту України становитиме 3,7%. Про це розповів міністр економіки Тимофій Милованов в ефірі одного з телеканалів. За його словами, вітчизняна економіка продемонструє зростання, вище за минулорічне, передає ONLINE.UA.

"Національний банк більш оптимістичний, він каже, що в першому кварталі буде 3-3,5%... А по року буде 3,5-3,7%, ми думаємо, що 3,7. Ми думаємо, що цей рік буде кращий за 2019-й, і ми відновимося", - розповідає Милованов.

Варто звернути увагу на те, що Україні необхідно забезпечити щорічне економічне зростання в 6% протягом 20 років, щоб досягти сьогоднішнього рівня Польщі, часткові реформи і зростання середнім темпом в 4% вирішать це завдання тільки наполовину. Як відомо, зростання валового внутрішнього продукту в жовтні-грудні 2019 року становило 1,5% до аналогічного періоду 2018 року.

За словами фахівців, у попередніх кварталах темп зростання був вищий: у першому - 2,5% , другому - 4,6%, третьому - 4,1%. Окрім того, зазначається, що зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2019-му році сповільнилося з 3,4% в 2018 році до 3,3%.

В НБУ прогнозують, що економічне зростання поступово прискорюватиметься - до 3,5% у 2020 році та 4% у 2021-2022 роках. Кабмін має намір досягти зростання економіки на 40% за 5 років.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман поділився з українцями цікавою новиною. За його словами, в Міжнародному валютному фонді описали три сценарії можливого розвитку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?