Катастрофа MH17: нарешті знайшли свідків запуску ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

Катастрофа MH17: нарешті знайшли свідків запуску ракети

Катастрофа MH17: нарешті знайшли свідків запуску ракети
Джерело:  online.ua

Очільник міжнародної Спільної слідчої групи (JIT) Фред Вестербеке виступив з важливою новиною, заявивши про наявність свідка запуску ракети по літаку рейсу MH17 над Донбасом влітку 2014 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CBS.

Вестербеке наголосив, що ракету запускали за допомогою російської системи БУК. Зазначимо, що російська влада це заперечує. Журналісти у нього поцікавилися, чи є в JIT свідок запуску ракети, глава групи відповів:

"Я б сказав, що у мене є очевидець. Я не сказав, скільки їх".

Він також нагадав усім, що офіційна Москва взагалі не допомагала в розслідуванні протягом останніх п'яти років.

"Тому, що вони повинні були дати нам всю інформацію і всі докази, які нам потрібні в цьому складному розслідуванні. Вони повинні були сказати нам на другий день після того, як це сталося. Вони повинні були сказати нам: "Ми допустили помилку" або "ми зробили те, чого не повинно було статися". Вони повинні були вийти вперед. Це те, що вони повинні були зробити, і вони ніколи не робили цього", - підкреслив глава міжнародної Спільної слідчої груп.

Варто звернути увагу на те, що 3 лютого прокуратура Нідерландів висунула офіційні обвинувачення чотирьом фігурантам справи про катастрофу МН17 на Донбасі в липні 2014 року. Ще минулого року прокуратура Нідерландів назвала підозрюваних в причетності до катастрофи рейсу MH17. Це троє громадян Росії - Ігор Гіркін (Стрєлков), Сергій Дубинський, Олег Пулатов. Також серед підозрюваних один громадянин України - Леонід Харченко.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Україну відсторонили від розслідування справи MH17.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?