Вірш Лесі Українки перетворили на реп-композицію - це потрібно почути
Категорія
Культура
Дата публікації

Вірш Лесі Українки перетворили на реп-композицію - це потрібно почути

Вірш Лесі Українки перетворили на реп-композицію - це потрібно почути
Джерело:  online.ua

25 лютого відзначать 149 років з дня народження всесвітньо відомої української поетки Лесі Українки. Вже 24 лютого учні Творчої школи Павла Табакова презентували особливий реп-трек, написаний на основі вірша талановитої літераторки, передає ONLINE.UA.

Реп-версія вірша "Мріє, не зрадь" почала підкорювати соціальні мережі. Варто зазначити, що ідея запису розпочалась зі звичайних читань на заняттях з акторської майстерності у Творчій школі. Павло Табаков взяв цей текст та поєднав із демоверсією сьогоднішньої емоційної прем’єри у стилі реп.

"У кожної людини є мрія, яка веде її по життю. Але не всім і не всі мрії даються легко… Головне – не здаватися, навіть якщо мучать відчай, біль, безнадія, безсонні ночі… Бажання дітей із Творчої школи Павла Табакова неординарно підготуватися до поетичних читань з нагоди дня народження Лесі Українки і перетворило маловідомий вірш славетної української поетеси на реповану композицію, що пробирає до мурах", – прокоментували представники Павла Табакова.

Що цікаво, після того, як пісня зазвучала у стилі реперського треку, чимало школярів проявили бажання взяти участь у записі. Викладачі провели спеціальний кастинг та обрали 17 дітей, які й постали у ролику. "Мріє, не зрадь" стали тими словами, які талановиті вокалісти точно ніколи не забудуть. Найкраще це те, що творчість Лесі Українки стала цікавою для самих школярів, які тепер читають, експериментують, вигадують і уже самі пропонують створити нові поетично-музичні проєкти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що відомий український гурт "Піккардійська Терція" до дня народження українського поета Тараса Шевченко записали нову проникливу пісню на слова Кобзаря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?