Партія Меркель провалила місцеві вибори - важливі дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Партія Меркель провалила місцеві вибори - важливі дані

Партія Меркель провалила місцеві вибори - важливі дані
Джерело:  online.ua

Політична сила канцлерки Німеччини Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз неочікувано для всіх показала найгірший результат на регіональних виборах в Гамбурзі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Згідно з попередніми результатами, ХДС зайняла на виборах лише третє місце з результатом 11% голосів.

"Найбільшою партією за підсумками виборів залишаються соціал-демократи - партнер Меркель по коаліції на національному рівні. СДПН отримала 39,1% голосів, що приблизно на шість процентних пунктів менше, ніж на виборах 2015 року, але цього достатньо, щоб нинішній мер Петер Щенчер втримав владу", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що другу сходинку зайняли "Зелені" з результатом 24,1% голосів, що майже вдвічі більше, ніж п'ять років тому.

Окрім того, вибори також були відзначені високою явкою в 62% виборців, що набагато вище, ніж на виборах 2011 і 2015 років.

Як відомо, політична сила Ангели Меркель переживає кризу лідерства після того, як лідерка партії Аннегрет Крамп-Карренбауер оголосила про свою відставку на початку цього місяця.

Що важливо, генеральний секретар партії Пол Земік зізнався, що це був "гіркий день", і наголосив, що заява про відставку Крамп-Карренбауер після скандалу в Тюрингії завдала шкоди партії.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український лідер Володимир Зеленський та канцлерка Німеччини Ангела Меркель провели телефонну розмову 11 лютого. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?