Це рекорд: Нафтогаз підготував українцям приємну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Це рекорд: Нафтогаз підготував українцям приємну новину

Це рекорд: Нафтогаз підготував українцям приємну новину
Джерело:  online.ua

Представники НАК "Нафтогаз" стверджують, що українське населення у лютому 2020 року отримало мінімальну ціну газу за останні чотири роки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу паливної компанії.

Показник для газу, який постачається в рамках ПСО, сягнув 3,95 тисячі гривень за тисячу кубометрів без врахування ПДВ та інших націнок. Ще у січні ціна була більшою на 15%. В аналогічний період 2019 року — на 37% дорожче.

"Ціна 3,95 гривень за кубометр є найнижчою оптовою ціною Нафтогазу для населення з квітня 2016 року", - додали в "Нафтогазі".

Зазначається, що нову ціну розробили фахівці згідно із постановою Кабміну від 24 січня. Вона демонструє ринкову ситуацію з тенденцією до зменшення.

У постанові йдеться про ціну, яку встановлюють відповідно до результатів біржових торгів. Вони тривають з 1 до 22 числа щомісяця.

"Очікується, що затверджений урядом підхід до розрахунку ціни на газ для захищених споживачів діятиме до 30 квітня 2020 року. Нафтогаз розраховуватиме ціну за цими принципами щомісячно до квітня 2020 року включно. Ціна може коливатися як у бік зменшення, так і збільшення, в залежності від ринкової ситуації, балансу попиту та пропозиції, погодних умов", - додала компанія.

Наразі триває лібералізація ринку, яка повинна завершитися вже 1 травня. Цей процес розпочали для забезпечення конкуренції.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні у лютому "Нафтогаз" анонсував зниження цін від 12 до 15%. Компанія пропонуватиме газ за 3 981,00 — 4 606,00 грн/тис. куб. м без згаданих вище націнок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?