Смертельний коронавірус: ВООЗ зробила тривожне попередження
Категорія
Світ
Дата публікації

Смертельний коронавірус: ВООЗ зробила тривожне попередження

Смертельний коронавірус: ВООЗ зробила тривожне попередження
Джерело:  online.ua

Очільник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Аданом Гебреісус попередив міжнародну спільноту, що коронавірус з Китаю потенційно може стати пандемією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на соціальні мережі ВООЗ.

Він також наголосив, що станом на сьогодні в ситуації з коронавірусом немає неконтрольованого глобального поширення, а також великомасштабних важких захворювань чи випадків смерті.

"Чи володіє цей вірус пандемічним потенціалом? Цілком. Ми вже на етапі пандемії? За нашою оцінкою, ще ні", - уточнив він.

Окрім того, Гебреісус звернув увагу на те, що наразі спостерігаються епідемії в різних частинах світу, які вимагають індивідуального реагування.

"Використання слова "пандемія" на цей час не відповідає дійсності і, безумовно, може викликати страх. Ми повинні зосередитися на стримуванні, роблячи все можливе, щоб підготуватися до потенційної пандемії", - зазначив Гебреісус.

Варто звернути увагу на те, що представники Євросоюзу погодили надання близько 232 мільйонів євро на глобальні заходи для стримування коронавіруса з китайського Уханя. Головну частину коштів виділять одразу на роботу в різних напрямках. Іншу — трохи згодом. Окрім того, зазначається, що 114 мільйонів отримає Всесвітня організація охорони здоров’я для підвищення готовності у боротьбі з новою інфекцією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Китаї нарешті розроблена вакцина, яка показала ефективність проти коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?