Справа Гарві Вайнштейна - присяжні нарешті винесли вердикт
Категорія
Світ
Дата публікації

Справа Гарві Вайнштейна - присяжні нарешті винесли вердикт

Справа Гарві Вайнштейна - присяжні нарешті винесли вердикт
Джерело:  online.ua

Суд у Нью-Йорку виніс вердикт стосовно справи голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна, якого обвинуватили у зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на одразу низку іноземних медіа.

Загалом могутнього діяча американської кіноіндустрії звинуватили п'ятьма пунктами, які включали зґвалтування з особливою жорстокістю. Справа стала початком цілого жіночого руху MeToo, учасниці якого розповідали про випадки ґвалтувань чи домагань, про що раніше не говорили. Вони позначали публікації хештегом "Я теж".

Вайнштейна судили за пунктами про ґвалтування, але виправдали за аналогічним обвинуваченням з поміткою про особливу жорстокість.

Нагадаємо, розслідування та судовий процес над 67-річним продюсером тягнувся з жовтня 2017 року. Загалом його звинуватили у сексуальних злочинах 80 представниць кінобізнесу, серед яких культові знаменитості — Гвінет Пелтроу та Анджеліна Джолі.

Арешт Вайнштейна провели у травні 2018 року. З того часу він пересувався Нью-Йорком з електронним браслетом, бо вийшов під заставу у мільйон доларів.

З продюсером припинили співпрацю усі кінокомпанії та діячі бізнесу. Справа мала неймовірний розголос та створила так званий "ефект Вайнштейна", коли жінки почали звинувачувати у сексуальних злочинах інших впливових чоловіків.

Як повідомляв ONLINE.UA, вже у серпні 2019 року Гарві Вайнштейн отримав нові позови за двома інцидентами. Ініціаторкою їх стала акторка Анабелла Шиорра, яка відома своєю працею в серіалі "Клан Сопрано".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?