США здивували українців новим щедрим подарунком
Категорія
Світ
Дата публікації

США здивували українців новим щедрим подарунком

США здивували українців новим щедрим подарунком
Джерело:  online.ua

Влада США не залишається осторонь вирішення проблем України, зокрема питань, що стосуються стабілізації ситуації на Донбасі та навчань українських бійців. Цього разу Сполучені Штати передали Збройним силам України наметове містечко типу "Аляска". Варто звернути увагу на те, що його вартість – 1,5 мільйона гривень. Допомогу отримав навчально-тренувальний центр на Житомирщині. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Твіттер Посольства США в Україні.

"США надали навчально-тренувальному центру Збройних сил України наметове містечко типу "Аляска" вартістю 1,5 мільйона доларів", - сказано в повідомленні, а також вказано, що нову корисну допомогу від Штатів отримав 142-й навчальний центр Сил спеціальних операцій у Бердичеві, що на Житомирщині.

Що важливо, в ході церемонії передачі командир Європейського командування Сил спеціальних операцій США генерал-майор Кірк Сміт наголосив, що безмежно радий тому, що Штати продовжують допомагати Україні.

"Хоча це може здатися дуже невеликою річчю, ми розуміємо, наскільки важливо зробити міцний фундамент для навчання військових", – підкреслив Сміт.

Варто також згадати, що нещодавно американські медіа поділилися чудовою новиною. Вони дізналися, що фінансова допомога для України від США у проєкті бюджету на 2021 рік залишиться на колишньому рівні. Як відомо, допомога Україні включатиме 250 мільйонів доларів, виділених через Пентагон, і 115 мільйонів доларів, виділених через програму іноземного військового фінансування Держдепартаменту.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше про допомогу США терміново просила Туреччина, щоб зупинити РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?