Найбагатші люди планети за день втратили понад 100 млрд доларів - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Найбагатші люди планети за день втратили понад 100 млрд доларів - що відбувається

Найбагатші люди планети за день втратили понад 100 млрд доларів - що відбувається
Джерело:  online.ua

Смертельний коронавірус продовжує завдавати потужних ударів по найрізноманітніших сферах людського життя. Так, нещодавно стало відомо, що 500 найбагатших людей світу з рейтингу Bloomberg Billionaires Index протягом 24 лютого втратили 139 мільярдів доларів. Як пояснюють експерти, головною причиною стало падіння фондових ринків через нові побоювання щодо негативного впливу коронавірусу на світову економіку. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Авторитетне агентство акцентує увагу на тому, що це наймасштабніше зниження рівня добробуту найбагатших людей світу з початку складання Bloomberg Billionaires Index в жовтні 2016 року.

Варто звернути увагу на те, що найсерйозніших втрат зазнала найбагатша людина в історії, засновник Amazon Джефф Безос (перше місце в Bloomberg Billionaires Index) , а також власник концерну люксових брендів LVMH Бернар Арно (третє місце в Bloomberg Billionaires Index). Обидва втратили по 4,8 мільярда доларів. Окрім того, вказано, що з російських бізнесменів найбільше постраждав президент компанії ЛУКОЙЛ Вагіт Алекперов (45-е місце), його статки "схудли" на 1,2 мільярда доларів.

"24 лютого індекс Лондонської фондової біржі FTSE 100 впав на 3,3%, німецький Dax - на 4%, італійський FTSE Mib - на 4,5%, французький CAC 40 - на 5%. Американський фондовий індекс S & P 500 і промисловий індекс Dow Jones втратили більше 3%, гонконгський Hang Seng знизився на 1,79%, японський Nikkei - на 0,39%", - сказано в повідомленні.

За словами аналітиків, фондові ринки впали на тлі подальшого поширення нової коронавирусной інфекції за межами Китаю - зокрема, в Італії, Південної Кореї та Ірані. Згідно з останніми даними, число тих, що заразилися вірусом у світі перевищила 80 тисяч осіб, померли 2700 осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ВООЗ зробила важливе попередження міжнародній спільноті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?