У Зеленського детально розповіли про спільні патрулі в ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського детально розповіли про спільні патрулі в ОРДЛО

У Зеленського детально розповіли про спільні патрулі в ОРДЛО
Джерело:  ЛІГА.net

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов наголосив, що спільні патрулі на території окупованих районів Донбасу повинні вести українські силовики, представники ОБСЄ та українці з місцевих громад. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Ліга.net.

"Ви маєте свій паспорт громадянина України, і там є ваша реєстрація. Місто Луганськ Луганської області. Ми з вами можемо брати участь в патрулюваннях територій, а не кордону", - зазначив він.

За словами посадовця, до цього процесу однозначно необхідно залучити міжнародні організації.

"Місцеві жителі – раз, але ми говоримо, що це не бойовик і не вбивця. Представники ОБСЄ або іншої інституції. Представники Національної гвардії", - додав Данілов.

Секретар пояснив, що ситуація складна, необхідно докласти багато зусиль для погодження усіх деталей. Зброю матимуть лише особи, які відносяться до українських інституцій, тобто — нацгвардійці, прикордонники.

У Києві наразі не мають даних щодо реакції Кремля на цю пропозицію.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині лютого секретар Олексій Данілов вже виступав із заявою про спільні патрулі в ОРДЛО. Тоді він також наголошував, що головний фактор їх організації — недопуск бойовиків так званих "ЛДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?