Легендарний іноземний політик несподівано помер - усі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

Легендарний іноземний політик несподівано помер - усі деталі

Легендарний іноземний політик несподівано помер - усі деталі
Джерело:  online.ua

З Єгипту надійшли новини про смерть колишнього президента Хосні Мубарака, соратника диктатора Анвара Садата. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на державне телебачення країни.

Політик завершив земний шлях у віці 91 року внаслідок тривалої та важкої хвороби. Останній місяць він провів у каїрській клініці після операції на шлунково-кишковому тракті.

Про смерть колишнього державного лідера стало відомо спочатку із соціальних мереж, де відповідні публікації зробили члени родини Мубарака.

Нагадаємо, 1981 року генерал Хосні Мубарак пережив збройний замах на Анвара Садата, хоча й дивом — він знаходився за метр він пораненого президента.

Того ж року політик та військовий очолив Єгипет. Його діяльність спочатку відзначилася певною лібералізацією — опозиційних лідерів звільнили з ув'язнення, дозволили їм брати участь у громадсько-політичних процесах.

Утім, Мубарак тримав владу аж до 2011 року. Перші два десятиріччя його повноваження пролонгували референдуми. Лише у 2005 році відбулися перші справжні вибори з іншими кандидатами, але переміг все одно наступник Садата.

Протягом останніх років політик жив усамітнено, із родиною, залишивши державні справи внаслідок народних протестів 2011 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у грудні 2019 року в Москві несподівано помер інший відомий політик — Юрій Лужков, який прославився своєю роботою на посаді мера російської столиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?