Проблеми мають вирішуватися: Зеленський жорстко висварив Кабмін
Категорія
Політика
Дата публікації

Проблеми мають вирішуватися: Зеленський жорстко висварив Кабмін

Проблеми мають вирішуватися: Зеленський жорстко висварив Кабмін
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Кабінету міністрів із жорсткою вимогою про боротьбу з корупцією на шахтах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію промови державного лідера під час Всеукраїнської наради працівників вугільної галузі.

За його словами, корупціонери заробляють мільйони кожного разу, коли прості шахтарі не отримують заробітку.

"Термін "смотрящіє" за шахтами має зникнути разом із самими "смотрящімі". Корупція на шахтах стала однією з причин таких ситуацій. Замість інвестицій в безпеку шахтарів, у модернізацію та вчасну виплату зарплат хтось заробляв мільйони. "Лавочка" повинна бути закрита", - пояснив Зеленський.

Він наголосив, що Міненерго повинно найближчим часом провести аудит фінансів та кадрів на усіх вугільних підприємствах. Звіт необхідно надати правоохоронцям.

"Друге – уряд має створити координаційний центр з трансформації вугільної галузі. На чолі з віцепрем’єром Денисом Шмигалем. Проблеми у цій галузі мають вирішуватися системно і систематично", - підкреслив президент.

Також Зеленський закликав до погашення усіх боргів по зарплатах перед шахтарями.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український лідер наголосив, що держава не "кине" жодного громадянина, навіть з коронавірусом. З такими словами він виступив на тлі інциденту у Нових Санжарах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?