Названа кількість жителів ОРДЛО з паспортами РФ - шокуюче число
Категорія
Україна
Дата публікації

Названа кількість жителів ОРДЛО з паспортами РФ - шокуюче число

Названа кількість жителів ОРДЛО з паспортами РФ - шокуюче число
Джерело:  ЛІГА.net

Очільник РНБО Олексій Данилов поділився з українцями шокуючими даними. За його словами, наразі на окупованій частині Донбасу 156 тисяч місцевих жителів отримали російські паспорти за спрощеною процедурою. Данілов також зазначив, що офіційний Київ уважно стежить за кількістю паспортів, які видаються Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "LIGA.net".

"Це не перший приклад. Вони так робили під час грузинської війни і молдавського процесу. Вони шантажують людей, які працюють на території Донецької та Луганської областей. Платять зарплату і говорять: "Якщо ви не отримаєте паспорти, ми вам не будемо платити гроші". Це суцільний шантаж з боку РФ", - зазначив Данілов.

Окрім того, глава РНБО прокоментував, як на цей процес реагує українська сторона.

"Ми фізично не можемо на це вплинути. На сьогодні ми розробляємо певні пропозиції, що б ми мали робити. У нас, до речі, є списки всіх українських громадян, які отримали ці паспорти", - каже Олексій Данілов.

Варто звернути увагу на те, що цього місяця Держдума Росії прийняла законопроект про можливість скасування співбесіди для громадян України та Білорусі при отриманні ними статусу носія російської мови. В МВС РФ також стверджують, що в 2019 році російське громадянство отримали або відновили 299 422 громадянина України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні спростять правила видачі паспортів  для 14-річних громадян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?