Вища освіта впливає на тривалість життя - цікаві дані
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вища освіта впливає на тривалість життя - цікаві дані

Вища освіта впливає на тривалість життя - цікаві дані
Джерело:  online.ua

Американські дослідники не втомлюються дивувати світ новими цікавими дослідженнями. Так, нещодавно в США влаштували масштабне дослідження, щодо факторів, які впливають на тривалість життя тамтешніх громадян. Фахівці неочікувано для всіх дійшли висновку, що люди з вищою освітою загалом живуть довше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "EurekAlert".

Видання зазначає, що участь в дослідженні брали 5 тисяч 114 громадян США різної раси. В ході дослідження вчені підбирали білих та темношкірих людей, які проживають в чотирьох великих містах Штатів.

"Серед 5 тисяч 114 осіб за час проведення дослідження (30 років) встигли померти 395 осіб. Дослідники встановили, що саме рівень освіти, а не расова ознака є ключовим фактором, що справді впливає на тривалість життя. Дослідження показало, що білі чоловіки частіше помирали від СНІДу, а темношкірі від убивств. Проте раса таки не стала ключовим фактором. Адже високоосвічені громадяни незалежно від раси таки живуть довше", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що дослідження проводилось за допомогою показника "Роки потенційної втрати життя". Як відомо, даний показник не лише фіксує кількість загиблих, але і те, наскільки смерть була передчасною. Наприклад, смерть у віці 25 років від убивства дорівнює двом смертям у віці 50 років від серцево-судинних захворювань.

За словами вчених, кожен наступний щабель освіти "додає" приблизно 1,37 року до життя людини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені вирішили поділитися списком продуктів, за допомогою яких  людина може поліпшити своє психічне здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?